Tips på dop presenter för pojkar och flickor

Tips på dop presenter för pojkar och flickor

baby125Dopet är en högtidlig och vanlig ritual inom den kristna kyrkan och innebär att barnet namnges, får vatten på huvudet av en präst och därmed upptas av kristendomen. Man blir alltså pånyttfödd i Jesu namn. Vanligtvis är det en fin tillställning där de inbjudna gästerna tar med sig gåvor till barnet som döps. Det kan vara svårt att veta vad man ska köpa i present eftersom det är en betydelsefull gåva som ofta sparas hela livet, men vanliga exempel på typiska doppresenter är bland annat smycken och sparbössor.

Klassiska doppresenter

gift146Presenter som ofta ges bort i samband med dop är saker som går att använda hela livet. Det kan handla om en servis, en minnesram, en berlock eller en speldosa. Eftersom barnet vanligtvis är nyfött när det döps ges många gånger presenter som är till för spädbarn. Sådana exempel kan vara en spelmobil att ha ovanför spjälsängen, en broderad filt att vira in barnet i eller den första sagoboken. Det är också vanligt att ge gåvor för framtida bruk, såsom ljusstakar eller bestick. Då är de vanligtvis av lite finare kvalitet. Slutligen är det också vanligt förekommande att barnets födelseuppgifter graveras in i presenten, alltså födelsedatumet och längden samt vikten vid födseln.

Nytänkande doppresenter för pojkar och flickor

gift145De nämnda, klassiska doppresenterna är i stort sett tidlösa och går alltid hem. Därför kan det vara ett bra alternativ om man är osäker på vad man ska köpa. Sedan finns det också mer moderna, originella och nytänkande doppresenter som kanske blir mer personliga eller har en speciell tanke bakom sig. Då kan det handla om något som är handgjort eller specialtillverkat efter särskilda önskemål. Det kan vara allt från handgraverade kristallskålar, smycken med graveringar eller en egenbroderad tavla.

En present av äkta värde för pojkar och flickor

Ett annat bra tips på en annorlunda, men ack så viktig, doppresent är ett gåvokort där man skänker valfri summa till någon form av välgörenhetsorganisation. Det kan handla om både människor och djurarter som är i behov av hjälp av olika slag. Det kan handla om möjligheten att gå i skola, få vaccin eller skydda djur som håller på att försvinna. Eller varför inte ett gåvokort som värnar om miljön? Ge det nyfödda barnet större möjligheter till att kunna växa upp med samma klimat, samma skogar, fortsatt bra mat och vatten – precis som vi har gjort.