Ruschkanor i trädgården olika varianter

Ruschkanor i trädgården olika varianter

De barnfamiljer som har turen att ha en trädgård bör dra nytta av möjligheten att kunna göra en alldeles egen lekplats för sina barn eller barnbarn. Det behöver inte bli särskilt komplicerat. Eftersom barn är relativt lättroade krävs ofta inte mer än till exempel en rutschkana för att succén ska vara ett faktum. Det finns mängder av olika typer av rutschkanor, både för stora och små. Det finns bland annat de som är gjorda av plast, de som är storleksanpassade och även många olika vattenrutschbanor. Dessutom går de att finna i en rad olika prisklasser, både på internet och i butiker. Det gäller bara att veta vad man är ute efter.

Vad ska jag välja för typ av rutschkana?

1256Den vanligaste varianten att ha i sin trädgård är nog rutschkanan i plast som har en tillhörande trappa. Beroende på hur trädgården ser ut kan man välja om man landar i sand eller på gräs efter åket. Varianten finns hos de allra flesta leksaksbutiker som säljer rutschkanor och vanligtvis finns den även i olika storlekar som är anpassade efter barnets ålder. Fördelen med denna modell är att den kan användas året om, så länge man har rätt kläder på sig.

Vattenrutschkana – ett roligt alternativ när solen är framme

pool124Ett annat populärt alternativ, kanske främst sommartid, är att ha någon form av vattenrutschkana. Det finns en rad olika varianter som faller in under kategorin, bland annat de som leder till en pool, både till de uppblåsbara och nedgrävda. Dock är det ju inte alla som har en pool hemma, men då kan man istället välja att köpa en vattenrutschkana som går horisontellt med gräsmattan. Den fungerar på så sätt att man tar sats och slänger sig på den presenningsliknande rutschkanan, som givetvis tillförs med vatten, och därmed glider plant längs med gräsmattan.

Leksaken som är omtyckt av alla

Rutschkanan har varit populär i alla år och uppskattas vanligtvis otroligt mycket av barn, i vissa fall även av vuxna. Den agerar normalt sett som huvudrollen på en lekplats, vilket inte är konstigt att förstå då den ger upphov till mycket pirr i magen och långa skratt. Dessutom leder det till att barnen vill vara utomhus och leka och röra på sig, utan att nödvändigtvis behöva ta hänsyn till vädret.

Sammanfattningsvis är de vanligaste alternativen i trädgården:

• Klassisk rutschkana med trappa
• Vattenrutschkana – i pool eller horisontellt